Paulus de Jong

Paulus de Jong

Paulus de Jong werd geboren op 23 april 1981 in Leeuwarden. Op 9-jarige leeftijd begon hij met het bespelen van de bugel en later de althoorn.
Paulus studeerde bugel en althoorn bij Auke van der Merk en Frank Brouns aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen. Inmiddels heeft hij deze studie cum laude afgesloten.
Ook behaalde hij het diploma HaFaBra-directie bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude.
Op dit moment is hij actief als dirigent van Fanfare "Tida Kira" Munnekezijl, Brassband 'Blaast de Bazuin' Oude en Nieuwe Bildtdijk en Brassband 'Looft Den Heer' Beetgumermolen. Met deze bands behaalde hij in 2005 en 2006 de 1e plaats op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.
In 2007 en 2008 won hij met Brassband 'Looft Den Heer' de Eurobrass titel en werd in de hoogste divisie tevens uitgeroepen tot beste solist van dit kampioenschap.
Als muziekdocent is hij o.a. ook werkzaam in Beetgumermolen, Britsum en Menaldum.

Tjepke Popkema

Tjepke Popkema

Mijn naam is Tjepke Popkema, slagwerkdocent bij Brassband UDI Oosternijkerk. Ik ben op 16 mei 1983 geboren in Metslawier. Het was thuis een traditie dat iedereen op blokfluitles moest, dus ook ik. Nadat ik hier diploma A, B en C voor had behaald wilde ik eigenlijk wel meer in de muziek gaan doen. Ik besloot om een koperen blaasinstrument bij (toen nog) fanfare UDI Oosternijkerk te gaan spelen. Via de bugel en de bariton werd dit uiteindelijk de Euphonium. Toen mijn broer echter een drumstel kocht vond ik dit ook wel heel interessant. Al snel spendeerde ik meer tijd met de drumstokken dan met de Euphonium. Toenmalig dirigent Sipco Soorsma kreeg dit al snel in de gaten en stimuleerde mij de overstap te maken naar slagwerk. Zo geschiede en de Euphonium werd aan de wilgen gehangen. Muziek beheerste al snel daarna mijn leven en ik besloot naar het conservatorium in Groningen te gaan. Eerst twee jaar Docent Muziek en daarna nog twee jaar Klassiek Slagwerk. Vanuit beroepstechnisch perspectief leek het me echter bezig om een 'echte' studie te doen. Dit werd Management, Economie en Recht aan de Hanzehogeschool in Groningen.

Speelervaring heb ik opgedaan bij diverse muziekverenigingen in Friesland en Groningen. Op dit moment speel ik slagwerk bij Brassband UDI Oosternijkerk en de Provinciale Brassband Groningen. Daarnaast maak ik deel uit van het slagwerkkwartet North Frisian Groove Squad. Naast spelen heb ik slagwerkles gegeven in Oenkerk, Ferwert en Oosternijkerk. Momenteel vervul ik die functie alleen nog bij UDI, gezien mijn fulltime baan als inkoper bij ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Het schrijven van muziek is ook een interessegebied van mij. Naast de arrangementen voor North Frisian Groove Squad heb ik ook enkele brassbandarrangementen gemaakt en doe ik ook een poging tot componeren.

© 2019; gerealiseerd door Webdesign&PCs