2009

Op zondag 21 juni hebben we in een afgeladen dorpshuis de Terp een geweldig concert gegeven. Met als speciale gasten onze eigen jeugdleden die als echt VIP's het niveau behoorlijk opschroefden. De presentatie was in handen van Jan v/d Meer.

Om 19.30 uur werd het concert geopend, na een aantal nummers van onze brassband (o.a. Toccata Festiva waarmee we het federatiefestival hebben gewonnen) werd onze brassband versterkt met onze VIP's. Gezamelijk met onze jeugdleden hebben we een drietal leuke nummers gespeeld. Zo rond 21.45 werd het concert afgesloten met "Cute" van Neal Hefti. Met een bezoekersaantal zo rond de 150 waren wij meer dan tevreden. Hopelijk zet deze trend zich voort, het was voor ons in ieder geval een geweldige motivatie om voor een overvolle zaal te spelen.

In Bollingawier hebben we op 23 juni ons seizoen op muzikaal vlak afgesloten. Het was min of meer een reprise van het concert twee dagen ervoor. De nummers werden op vakkundige, soms onnavolgbare wijze aangekondigd door onze eigen Janneke Weidenaar. Om 21.30 uur was het concert afgelopen en werd er nog een dankwoordje gesproken door Gerrit Brouwer. Hierna was er nog gelegenheid voor een gezellige "nazit".

Op maandag 18 mei kregen de leerlingen van groep 5 op de Foeke Sjoerdsskoalle bezoek van Daan Hoekstra (dirigent en muziekleraar) en Geartsje Weidenaar (bestuurslid voor onder andere jeugdzaken). Er was een heuse muziekles voorbereid. Het thema van de les was 'Blaasmuziek is cool!'. De kinderen zagen hoe een ballon en een fluitje een blaasinstrument kunnen zijn. Wist u dat er zelfs van een tuinslang en een trechter een blaasinstrument kan worden gemaakt?

Na een uitleg over de muziekinstrumenten die in een korps voorkomen, werd het uur afgesloten met een spel. Op de meegebrachte DVD kwamen filmfragmenten voor, waarin muziekinstrumenten te zien waren. De kinderen hadden een soort bingokaart met muziekinstrumenten en konden de juiste instrumenten wegstrepen. De eerste prijs bestond uit een heus 'blaasmuziek is cool'-potlood en iets lekkers. Ook voor de tweede en derde plaats was er nog iets lekkers.

Inmiddels hebben zich al 3 drummers en 6 blazers opgegeven voor het leerlingenproject. Zij zullen tot aan de zomervakantie zelf gaan proberen hoe het is om te blazen of te drummen. De blazers krijgen les van Daan Hoekstra, de drummers worden opgeleid door Tjepke Popkema, slagwerker bij onze vereniging en tevens bestuurslid.

Op zondag 17 mei hebben we met onze brassband een optreden verzorgd in verzorgingstehuis "de Skûle". Om 16.00 uur werd het concert geopend door mevr. Plantinga, activiteitenbegeleidster in de Skûle.

Vrijwel ieder jaar verzorgen we in zorgcentrum "De Skûle&rdquotquo; een concert. In voorgaande jaren vond dit meestal ’s ochtends plaats, maar dit jaar werd gekozen voor een ander tijdstip. Om 16.00 uur werd begonnen met een aantal liederen uit de bundel "Daar juicht een toon", prachtige herkenbare liederen voor de bewoners. Om 16.30 uur was er tijd voor een lekker bakje koffie met koek waarna het concert werd voortgezet. Het programma bestond verder uit een aantal andere stukken: Festival prelude (Eric Ball), Think of me (Andrew Loyd Webber) en de althoornsolo Feelings (arr. Derek Ashmore), deze solo werd prachtig vertolkt door onze solohoorniste Alice Hoekstra. Het concert werd afgesloten met "Abba Vader" (ook uit de bundel Daar juicht een toon). Om 17.00 uur was het concert afgelopen, het is fijn om na afloop te horen van diverse bewoners dat ze hebben genoten van de muziek. Hierdoor is het voor ons extra waardevol om deze optredens te blijven verzorgen.

© 2019; gerealiseerd door Webdesign&PCs