2012

Net als ieder jaar trotseerden de leden van UDI ook dit jaar weer en wind om de mensen van Oosternijkerk in de kerstsferen te brengen. UDI ging drie keer op pad om het kerstrepertoire uit te voeren.

Op kerstavond, maandag 24 december, speelden Jantine en Annagreet in de kerkdienst in de St. Ceciliakerk, samen met het orgel. Zij begeleidden de gemeente tijdens ‘Komt allen tezamen’ en het ‘Ere zij God’.

Aan het eind van de dienst gingen Pier, Rinskje, Jan Age, Eele Jan, Marjanne, Bettina, Mariëlle enGeartsje de trappen van de kerktoren op. Vanuit de toren werden de kerkgangers toegespeeld, toenzij op weg gingen naar huis. Omdat het behoorlijk hard waaide, bleven een aantal gemeenteleden bijde kerk staan luisteren. We werden dan ook verrast met een applaus na het optreden.

Lees verder

Dinsdag 25 september is Jan Jousma benoemd als erelid van brassband UDI Oosternijkerk. Jan werd in 1954 lid van de Christelijke muziekvereniging UDI en bleef dit vervolgens meer dan 55 jaar. Helaas moest Jan door gezondheidsproblemen gedwongen stoppen met musiceren. Door de jaren heen heeft Jan diverse bestuursfuncties vervuld binnen UDI en was hij altijd een sfeermaker binnen de band. Met het erelidmaatschap wil UDI Jan de waardering geven die hij verdiend. Jan heeft een oorkonde en een gegraveerde dasspeld ontvangen, voor zijn vrouw Jannie waren er bloemen. Het erelidmaatschap geeft uiting aan de verbondenheid van UDI met Jan Jousma en UDI hoopt dat deze verbondenheid nog lang stand mag houden.

Zaterdag 21 april was de eerste editie van het vernieuwde solistenconcours van de nieuwe muziekbond. Dit solistenconcours heeft als naam meegekregen: "De Klank fan Fryslân" en werd gehouden in de foyer van De Lawei in Drachten.

Onder de 41 deelnemers waren er vier deelnemers namens U.D.I.. Dit waren de kampioenen van het solistenconcours in Anjum, Mariëlle Kuiper als solist en Jantine en Mariëlle Kuiper met hun duet. Daarnaast deden ook Rinskje Braaksma en Janneke Weidenaar mee aan dit solistenconcours.

Lees meer...

Op dinsdag 10 juli speelde UDI traditiegetrouw een reprise van haar zomerconcert in het mooie (naastgelegen) Bollingwier. Ondanks de voorspellingen, was het weer ons goed gezind, waardoor we buiten in de tuin van de familie Hoekstra konden spelen. De sfeer was goed, niet alleen doordat we weer lekker muziek konden maken, maar ook grotendeels door het enthousiaste publiek, wat zowel uit Bollingwier, alsook uit Oosternijkerk was gekomen om te luisteren naar ons concert.

Lees meer...

Zaterdag 18 februari was het jaarlijkse Solistenconcours en Muziekfestival in Anjum. Van de 61 inschrijvingen zijn er 6 uitgevallen, wat betekend dat er nog 55 deelnames verdeeld over 5 categorieën waren.

In 2 van de 5 categorieën wist U.D.I. dit jaar een beker te veroveren. Mariëlle Kuiper heeft haar titel van vorig jaar met succes weten te verdedigen en heeft dit jaar opnieuw de beker gewonnen bij de A-Junioren. Daarnaast wisten de zusters Jantine en Mariëlle Kuiper ook de beker binnen te slepen bij de Senioren Groepen.

Lees meer...

De grote zaal in dorpshuis De Terp was zondag 8 juli 2012 omgetoverd tot een ware concertzaal. Dit alles voor ons jaarlijkse concert, welke, ondanks het herfstachtige weer, de titel ‘zomerconcert’ toch met verve mocht dragen: Door de zomerse klanken van het gevarieerde repertoire, in combinatie met een zaal vol publiek, stegen de temperaturen tot tropische hoogte.

Lees meer...

© 2019; gerealiseerd door Webdesign&PCs