De grote zaal in dorpshuis De Terp was zondag 8 juli 2012 omgetoverd tot een ware concertzaal. Dit alles voor ons jaarlijkse concert, welke, ondanks het herfstachtige weer, de titel ‘zomerconcert’ toch met verve mocht dragen: Door de zomerse klanken van het gevarieerde repertoire, in combinatie met een zaal vol publiek, stegen de temperaturen tot tropische hoogte.

Het concert werd onder leiding van onze dirigent Gijs Heusinkveld geopend met de mars ‘Arsenal’ van de bekende Nederlandse componist Jan van der Roost. Het gespeelde grote werk ‘Rapsodie’ is eveneens van deze componist. Het programma bestond verder uit zowel gedragen liefdesliederen, zoals de bugelsolo ‘Only Love’, welke werd vertolkt door Janneke Weidenaar, alsook opzwepende nummers waarbij het publiek met moeite op de stoel kon blijven zitten. Met name de 3 stukken die werden gespeeld met onze jeugdleden, zorgden voor een swingend en enthousiast publiek. ‘Mombassa Beat’, ‘On the Movieset’ en ‘Southern Fried Chicken’ waren door de jeugdleden ingestudeerd en na twee keer op de repetitie te hebben meegespeeld met het ‘grote korps’, werd er een mooie uitvoering van deze  drie stukken neergezet. We zijn als band ontzettend blij met deze grote groep leerlingen. Aangezien zij de toekomst van de band zijn, kunnen zij op zo’n prachtig concert niet ontbreken.

Tijdens het concert werden er een drietal jubilarissen gehuldigd door onze voorzitter Tjepke Popkema. De heren Jaap Bergema en Renze Linthof werden gehuldigd om het feit dat zij al 40 jaar onze muziekvereniging versterken.  Voor hen was er een dasspeld, met daarin de naam van de vereniging gegraveerd. Marjanne Faber vierde haar 25-jarig jubileum. Aan Marjanne werd een armband met inscriptie aangeboden als aandenken aan het jubileum. Alle jubilarissen werden daarnaast verrast met een mooi bos bloemen.

De presentatie was ook bij dit concert in handen van onze vertrouwde presentator Jan van der Meer. Hij voorzag het publiek met een goede dosis humor van extra informatie over de muziekstukken.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd concert en willen dan ook iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan dit concert.

© 2019; gerealiseerd door Webdesign&PCs