Zaterdag 18 februari was het jaarlijkse Solistenconcours en Muziekfestival in Anjum. Van de 61 inschrijvingen zijn er 6 uitgevallen, wat betekend dat er nog 55 deelnames verdeeld over 5 categorieën waren.

In 2 van de 5 categorieën wist U.D.I. dit jaar een beker te veroveren. Mariëlle Kuiper heeft haar titel van vorig jaar met succes weten te verdedigen en heeft dit jaar opnieuw de beker gewonnen bij de A-Junioren. Daarnaast wisten de zusters Jantine en Mariëlle Kuiper ook de beker binnen te slepen bij de Senioren Groepen.

Hieronder volgen de behaalde resultaten van alle deernemers namens U.D.I. aan het solistenconcours. Iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Junioren Groepen
Rinskje Braaksma & Jeltina Nutma
(De Bazuin Niawier)
49 punten
 
A-junioren (Jonge Talenten)
Martha Wijma 49 punten
Eline Dijkstra 49 punten
Mariëlle Kuiper 52,5 punten WISSELBEKER
 
Junioren
Wieger Okkema 46 punten
Jeroen Helder 49 punten
Rinskje Braaksma 50 punten
Suzanne Seepma 48 punten
 
Senioren Groepen
Jantine & Mariëlle Kuiper 52 punten WISSELBEKER
 
Senioren
Janneke Weidenaar 53 punten
Pier Braaksma 48 punten

's Avonds heeft U.D.I. deelgenomen aan het Muziekfestival. We speelden als 4e, laatste voor de pauze. Het programma werd geopend met het koraal "The Lord Bless You and Keep You". Als grootwerk bracht U.D.I. het stuk "Evolution" van Philip Sparke ter gehore. Dit was het verplicht werk voor het NBK 2011, waar we niet aan hebben deelgenomen. Met dit werk is een nette 3e plaats behaald. We besloten ons optreden in Anjum met "The Boy from Meneam", ook bekent als "It Feintsje fan Menaam".

Al met al was het een mooie, muzikale dag met als hoogtepunten voor U.D.I. de 2 wisselbekers en, met een lastig stuk, een knappe 3e plaats bij het Festival. Genoeg reden voor een feestje in het dorpshuis ter afsluiting van deze dag.

© 2019; gerealiseerd door Webdesign&PCs