2014

Op zondag 21 december was het zover, het kerstconcert van Brassband UDI. Na weken van voorbereiding was iedereen er klaar voor. Organist Bote Holwerda en verteller Reinder Tolsma hadden een grote rol in het concert waarin een fijne sfeer voorop stond. Om vier uur in de middag stonden buiten en binnen de kaarsjes te branden, onder het genot van een haardvuur kon het publiek een plekje zoekje in de kerk, die rond vier uur ook echt best vol zat!
Reinder opende het concert met de eerste woorden van een kerstverhaal. De rode draad van dit verhaal werd gevormd door de muziek.De kop was er af. Voor de pauze werden er meerdere stukken gespeeld, in verschillende samenstellingen. De band met een solist, de organist met een solist uit de band en de organist die zelf speelde en hierbij zong. Voor de pauze was er tijd voor een speciale gelegenheid. Onze bes-bassist Eppie Buwalda is al 50 jaar lid bij Brassband UDI, dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarna was het tijd voor een bakje koffie, warme chocolademelk en kerstkransjes. Het duurde even voordat iedereen koffie had, omdat we steiekem niet durfden te hopen op zo'n grote opkomst. Met een bel werd het signaal gegeven dat we weer wouden beginnen. Ieder zocht zijn of haar plekje weer op. Na de pauze gingen we verder met 'the little drummer boy' , dit werd gespeeld door organist Bote Holwerda en de twee slagwerkers Jeroen Helder en Douwe-Pieter Kuiper. Ook na de pauze kon men genieten van een afwisselend programma met veel sfeer. Alles en iedereen kwam aanbod. Reinder sprak de laatste woorden en UDI zette het 'Stille nacht' in. Wat wij alleen niet verwacht hadden, was dat het publiek mee ging zingen. Een prachtig moment, waarbij je de sfeer die het gehele concert aanwezig was geweest even extra kon voelen. Kortom, een bijzonder, sfeervol en afwisselend concert waar wij met een positief en blij gevoel op terug kijken.

Brassband UDI wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig en muzikaal 2015.

Op zaterdag 21 September heeft een groot aantal van onze leerlingen examen gedaan.
Voor de zomervakantie hebben ze allemaal hun theorie examens gehaald.
UDI mag trots zijn op de fantastische resultaten die behaald zijn door de leerlingen!

Lees meer...

Welkom op onze vernieuwde site! Het ziet er allemaal wat anders uit, maar nog steeds kunt u hier alles vinden rondom onze vereniging.
Voor wie niet meer weet hoe onze site er voorheen uitzag, maar nog wel eens wil zien om te vergelijken, kijk op old.brassbandudi.nl.

Via het kopje "Nieuws" komt u bij een overzicht van alle nieuwsberichten van onze vereniging en bij "Foto's" vindt u oude en nieuwe foto's.

Vergeet ook niet een bericht achter te laten in ons nieuwe gastenboek, we stellen uw reacties op prijs!

© 2019; gerealiseerd door Webdesign&PCs