Op zaterdag 20 februari werd weer het jaarlijkse solistenconcours en muziekfestival gehouden in De Dobbe in Anjum. Elk jaar zijn er solisten en groepen van de partij, verdeelt over verschillende categoriën. Dit jaar werdt er ook "afscheid" genomen van De Dobbe. Deze zal worden verbouwd en volgend jaar is het festival dus in De Herberg in Dokkum.

Dit jaar begon de dag iets later dan normaal, pas om 13.00uur. Er waren dit jaar slechts 32 aanmeldingen en 1 afmelding, dus in totaal 31 optredens, waarvan 9 namens UDI. We waren dus weer goed vertegenwoordigd.

Bij de A-junioren (t/m 12 jaar) had UDI slechts 1 deelnemer, Tineke Terpstra. Met haar optreden, goed voor 50 punten, behaalde ze de tweede plaats in haar categorie. Een hele mooie prestatie.

Net als vorig jaar voor UDI geen deelnemers bij de junioren groepen (dit jaar helemaal geen deelnemers in deze categorie), en wederom succes bij de junioren solisten. Waar vorig jaar Mariëlle Kuiper deze beker naar Oosternijkerk bracht, heeft Simon Torensma deze dit jaar van haar over genomen. Bij de senioren geen bekerwinst, maar wel een knappen tweede plaats (op 0,5 punten) van Eline Dijkstra en een derde plaats (wederom slecht een half punt verschil) van Suzanne Seepma.

Hieronder een overzicht van de behaalde resultaten van alle deelnemers namens UDI.

A-junioren (Jonge Talenten)
Tineke Terpstra 50 punten
 
Junioren
Simon Torensma 50 punten WISSELBEKER
 
Senioren
Pier Braaksma 47 punten
Rinskje Braaksma 50 punten
Suzanne Seepma 51 punten
Eline Dijkstra 50,5 punten
Anne de Jong 49,5 punten
Amarins Boersma 49,5 punten
Mariëlle Kuiper 50 punten

Alle solisten van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

's Avonds was het aan de orkesten om te laten horen wat ze in huis hadden. Loting had bepaald dat UDI als laatste zou spelen. Het gezegde is "het beste voor het laatst bewaren" en dit bleek dit jaar ook zo te zijn. Met UDI haar uitvoering van het werk Olympus won UDI dit jaar de beker. Na zeven jaar mag hij dan eindelijk weer mee naar Oosternijkerk. Terecht is er hierna nog een feestje geviert in het Dorpshuis. Na twee maal derde op het NBK is er nu winst op het "NBK van Dongeradeel Oost".

© 2019; gerealiseerd door Webdesign&PCs